THE ROTUNDA CAFETERIA
Client: Battle Creek Lifestyle Health Center, Battle Creek, MI

ROTUNDA CAFETERIA CONCEPT SKETCH

DINING AREA:  The theme I chose for this restaurant was that of an indoor conservatory. The cafeteria was designed to fit into this 1950's round building, which had almost no windows. The tall windows you see are actually a facade with a backlit, 44 foot mural behind the "windows".  The blue "sky" is the building's dome painted to give the feeling of open sky. Columns and built-in planters were added to provide theming interest and semi-separation for the patrons. Day-to-night lighting effects were wired in to provide two separate ambiance choices. Sound effects speakers were placed strategically throughout the cafeteria to play either soothing night sounds or day sounds - depending on the lighting chosen. A water fountain was placed in the middle of the cafeteria. Wrought Iron garden furniture was chosen for the tables.

 

 

 
PRESENTATION AREA

PRESENTATION AREA

To enable lectures and audio/visual presentations to the patrons and groups renting facility

   
FLOOR PLAN

FLOOR PLAN

Shows the exact layout of cafeteria. This restaurant was designed in the same building that the Dr. J. H. Kellogg Discovery Center was originally housed in before I redesigned it and moved it to Historic Adventist Village.

 

Previous Projects Page
Home